П`ятниця, 29.03.2024, 02:38
К В І Т Н Е В Е
Жидачівський район Львівська область
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
с.Квітневе [19]
НГО "ДЗВІН" [21]
Зі світу по крихті [29]
МОВА САЙТУ
Форма входу
Наша кнопка
Наша кнопка для Вашого сайту:
сайт Квітневого
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КОМЕНТАРІ
http://ukrdim.info
Оренда квартир подобово в Україні

Забув сказати: Оксана Франків теж не відповіла. Я її знайшов по редакціях, не цікаво журналістці.

А от і відповідь, я було думав, що він Галини Чайки, а виявилось, що від Галини Козяр. Нема часу на

Не побачили чи не знають, що відповісти?
Раніше, як я вже помітив, такої традиції не було. То

А я зрадів! От добре, які хлопці і дівчата!
Аж дивлюсь: 2012. Ну то треба реанімувати проект?

Головна » 2011 » Квітень » 18 » Берег нарцисів у Баківцях
17:54
Берег нарцисів у Баківцях
До акції приєдналося десяток людей, хоча, як розповів сільський голова, попередньо було розіслано більш як 50 SMS-повідомлень із закликом: «Відчуй весну, візьми участь в акції «Берег нарцисів – це майбутнє диво твоєї квітучої малої батьківщини». Подібні повідомлення також розвішувались на дошках оголошень. Ті ж, хто відгукнувся на заклик і виявив бажання прикрасити своє село, приносили із собою квіти для висаджування. Обрали саме білі нарциси, каже І. Лалак, бо вони не такі примхливі й не потребують спеціального догляду. Спробу закласти природне диво зробили Орися Лаба, Світлана Лаба, Ірина Рябчук, Олександра Палій, Анна Малькут, Любов Дейнека, Марія Кіндз ер, Наталія Німа, а також Олександра Дейнега, Богдана Гучевська, Марія Малькут, Олег Зінчук, Іван Палій, Оля Цюпка, Орест Підвірний, школярі Ірина Яковенко, Настя Нєцвєтаєва, Надія Рябчук, Роман Сторож ну й, звісно, сам війт.

 

Сподіваємось, що такий почин дасть квітучі плоди й з часом рукотворне квіткове диво - берег нарцисів у Баківцях - користуватиметься не меншою популярністю серед мандрівників, аніж «Долина нарцисів» на Закарпатті.

У найближчих планах - створити тут паркову зону.

Окрім такої новації (чи не щороку громада Баковецької сільської ради вигадує щось особливе, минулого року закладали калиновий гай), жителі чотирьох сіл традиційно висаджують нові дерева. Вже, за словами І. Лалака, висаджено 200 саджанців різноманітних порід дерев та кущів: ялини, сосни, клени, дуби, кущі бузку, калини, жасмину в Квітневому, Репехові, Трибоківці, Баківці, на хуторі Закривець. «Хотілося б засадити й попри дорогу горобину, але, на жаль, не так легко дістати саджанці», - зауважує сільський голова. Також, відзначає війт, є проблема з нестачею саджанців інших порід дерев.

На своєрідний рекорд спромігся місцевий мешканець Мирон Лаб’як, який висадив 56 дерев горіхів.

Крім цього, за словами сільського голови, на території ради прийнято й низку адміністративних заходів. Найперше сесією сільської ради затверджено правила благоустрою населених пунктів. Керівникам установ, організацій, підприємств роздано зразки договору на утримання прилеглих територій та вивезення побутових відходів із планом-схемою. Щоправда, зазначає І. Лалак, не всі поспішають їх підписувати.

На території ради, як запевнив війт, придорожні смуги прибрані (над тим, щоб дороги були чисті трудилися працівники сільської ради, фельдшери, працівники культури), а по селах депутати організовували толоки.

Поряд із певними успіхами у проведенні місячника довкілля та в рамках всеукраїнської безстрокової акції «За чисте довкілля», зазначає сільський голова, назріває проблема облаштування сміттєзвалища, відсутній механізм збору ТПВ. З цього приводу за допомогою було направлено відповідні звернення до РДА.

На засіданнях виконкому, а згодом сесії розглядались питання стихійних смітників, порушення правил складування ТПВ, утримання у належному стані присадибних та земельних ділянок, самовільного зрізання дерев, проблеми із бродячими собаками.

Для організації проведення місячника довкілля та налагодження правил благоустрою при виконкомі створена адміністративна комісія, затверджені громадські інспектори. До проведення благоустрою долучився навіть дільничний інспектор. Андрій Корнелюк разом із членами виконкому, адмінкомісії та громадськими інспекторами проводили подворовий обхід, роз’яснюючи селянам правила благоустрою та міру відповідальності, відповідно до закону, за умисне забруднення довкілля.


За результатами обходу порушникам надіслані попередження.

Оксана ФРАНКІВ.

джерело  часопис НОВИЙ ЧАС
Категорія: Зі світу по крихті | Переглядів: 1062 | Додав: admin | Теги: баківці, лалак ігор, берег нарцисів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Випадкове ФОТО
Архів записів
Block title
   
ВАРТО ЗНАТИ
[
Як знайти людину в Україні? (7)
[
Історико – етнографічна експедиція. (4)
[
Апітуризм – інноваційний напрямок у бджільництві (3)
[
"Діти - квіти доглянемо разом" (1)
[
СКАТЕРТЬЮ ДОРОГА Советская Социалистическая Святая Русь (1)
[
Продам Батьківщину. Без посередників (1)




ДРУЖНІ САЙТИ

сайт Бистрого
 
 
kvitneve.ucoz.org