П`ятниця, 19.04.2024, 17:03
К В І Т Н Е В Е
Жидачівський район Львівська область
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
с.Квітневе [19]
НГО "ДЗВІН" [21]
Зі світу по крихті [29]
МОВА САЙТУ
Форма входу
Наша кнопка
Наша кнопка для Вашого сайту:
сайт Квітневого
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КОМЕНТАРІ
Актуальна
Погоджуюсь
Рекомендую прочитати

Можна пошукати серед відомих людей
України 
Натрапив на відомих політиків
Головна » 2012 » Квітень » 3 » У Трибоківцях громада самоорганізовується
19:25
У Трибоківцях громада самоорганізовується
Молоді активісти, які об’єдналися в орган самоорганізації населення (ОСН), візьмуться за вуличне освітлення, створення дитячого майданчика, дендропарку та ремонт Народного дому у власному селі.

Керівником ОСН у Трибоківцях є Оля Цуприк. Вже створена ініціативна група, до якої увійшли активісти села Олег Липа, Орест Холявка, Оля Поглод, Оля Пушкар, Наталя Баб’як, Ярослав Баб’як, Зеновій Дворчин, Зеновія Кудельська, Степан Липа.
Сьогодні ці молоді та активні люди працюють над реалізацією мікропроекту, спрямованого на створення інформаційної бази «Підвищення рівня інформативності населення через доступ до нормативно-правової бази документів сучасного законодавства України». Він діє у рамках проекту «Орган самоорганізації населення як інструмент вирішення проблем сільських громад», що виконується Західноукраїнським Ресурсним Центром за підтримки Програми розвитку ООН та Міністерства закордонних справ Данії.
Ініціативною групою вже зроблено перші кроки для реалізації задуманого. Для інформаційного центру виділено приміщення та закуплено необхідну літературу. Визначено пріоритетні завдання діяльності ОСН, який має назву «Крок вперед у с. Трибоківцях». Серед основних завдань: вирішення питання вуличного освітлення, створення дитячого майданчика, дендропарку та ремонт актового залу Народного дому. Це найближчі перспективи. Проте на цьому зупинятися не збираються.
Ініціативи громад підтримує сільський голова с. Баківців Ігор Лалак. На його думку, самоорганізація населення у громадські організації чи ОСН лише сприятиме розвитку територій. Адже вирішення багатьох питань залежить у першу чергу від згуртованості людей.
- На території ради працюють у с. Баківцях ГО «Час змін», у с. Квітневому - самодостатньо й успішно ГО «Дзвін». На часі створення громадського об’єднання у Трибоківцях. І я радий, що люди продовжують розпочату свого часу мною громадську роботу. Спільними зусиллями громади і ради вдасться зробити наші села кращими, - зазначив голова.
Молоді люди в Трибоківцях готові вчитися, переймати досвід інших. Тому 28-29 березня кілька учасників ОСН «Крок вперед у с. Трибоківцях» уже побували в областях Західної України.

автор Оксана ФРАНКІВ.

джерело Народний часопис жидачівщини "Новий Час"

Категорія: Зі світу по крихті | Переглядів: 1881 | Додав: admin | Теги: ОСН Крок вперед у с. Трибоківцях, ігор лалак, ГО час змін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 7
avatar
1
Одного не збагну, навіщо в одній сільській раді аж три громадські організації? wink ;
avatar
2
Територіальна громада складається із пяти громад. У кожній є свої лідери, проблеми і своє бачення на перспективу розвитку. tongue tongue tongue
avatar
3
Запитайте у Галини Козяр.
avatar
4
це звичайно дуже добре, що є ніціативні люди. Та чого б їм не обєднатись? Чи може ваші громади чисельністю великі? Чи може ви представляєте різні верстви населення? Просто в вікпедії є дані про те, що населення вашої територіальної громади становить приблизно 1300 осіб. Це не так вже і багато.
Хоча напевно то загальноукраїнська тенденція яка вже склалася історично: два гетьмани, кілька лідерів, які не можуть визначитись кому ж бути президентом.... Історія показує, що проста людина від такої кількості лідерів програє. wink
avatar
5
Погоджуюсь в чомусь з Вами, п. Іване. Але , ....в кожного свої тонкощі..... Ви , часом не представляєте Стрийщину? По иоєму, ми знайомі!
avatar
6
п. Ігоре. я не мав на увазі, щоб ви об'єднувались з ГО "ІКТ"Дзвін". Я хотів сказати, що ви маючи свою громадську організацію, могли би взяти під опіку громади сіл Трібоківці, Репихів, Закривець, Баківці та зрештою і Квітневе. Адже ваша громадська організація має всі можливості і позитивний досвід для того аби адмініструвати проекти спрямовані на розвиток цих громад.
avatar
7
А я зрадів! От добре, які хлопці і дівчата!
Аж дивлюсь: 2012. Ну то треба реанімувати проект?
avatar
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Випадкове ФОТО
Архів записів
Block title
   
ВАРТО ЗНАТИ
[
Як знайти людину в Україні? (8)
[
Історико – етнографічна експедиція. (4)
[
Апітуризм – інноваційний напрямок у бджільництві (3)
[
А якщо завтра в Україні війна: поради від співробітника ГРУ. (1)
[
"Для чого нам бібліотека, коли є Інтернет?" Перспектива бібліотек (1)
[
Україна замикає світовий рейтинг благодійності (1)




ДРУЖНІ САЙТИ

сайт Бистрого
 
 
kvitneve.ucoz.org