Субота, 20.04.2024, 04:56
К В І Т Н Е В Е
Жидачівський район Львівська область
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
с.Квітневе [19]
НГО "ДЗВІН" [21]
Зі світу по крихті [29]
МОВА САЙТУ
Форма входу
Наша кнопка
Наша кнопка для Вашого сайту:
сайт Квітневого
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КОМЕНТАРІ
Актуальна
Погоджуюсь
Рекомендую прочитати

Можна пошукати серед відомих людей
України 
Натрапив на відомих політиків
Головна » 2012 » Травень » 14 » Зелений туризм. Починаємо з малого
15:52
Зелений туризм. Починаємо з малого
Як, живучи в одному із сіл чи містечок Жидачівщини, вирощуючи на присадибних ділянках овочі та фрукти, насолоджуючись красою природи, тихоплинністю рік, вивчаючи історичні надбання краю, пізнаючи нових людей, відкриваючи для себе призабуті ремесла, можна ще й на цьому заробляти? Виявляється, можна (саме такий вид діяльності), й це називається зеленим туризмом.

Що таке «зелений туризм», про історію та потребу виникнення такого виду підприємницької діяльності розповідала тренер Оксана Івасів у рамках першого курсу із цілої серії занять, які організовує та проводить ГО «Історико-краєзнавче товариство «Дзвін» (голова організації Галина Козяр).

На першому занятті тренер розкрила суть і спрямованість сільського туризму, розповіла, в чому різниця між агротуризмом, екотуризмом та зеленим туризмом, про історію започаткування такої діяльності та досвід інших країн. Учасники тренінгу визначали, що саме може привабити та зацікавити туриста у Жидачівському районі. Також Оксана Івасів назвала і охарактеризувала фактори, що сприяють розвитку сільського зеленого туризму саме в Україні. Обговорювались і недоліки, зокрема поганий стан доріг. Зелений туризм - можливість частково вирішити проблему зайнятості сільського населення. Для влади – це промоції свого краю.

Після теоретичних занять учасники заходу мали змогу опанувати тонкощі писанкарства. Для багатьох учасників майстер-класу із розписування писанки, який провела вчитель Ходорівської ЗОШ №2 Галина Набитович, - це перший подібний досвід. Всі із захопленням виводили воскові візерунки і з зачудуванням спостерігали, як із звичайного яйця, на якому накреслені воскові орнаменти та яке пофарбоване в різного кольору фарби, народжується диво-писанка – символ Великодня.

Майстер-клас, як і саме навчання, відбувалося в актовому залі Ходорівської ЗОШ №1. Організатори навчальних курсів із слухачами не прощаються. Наступна зустріч відбудеться незадовго й буде присвячуватись не менш цікавим темам.

Зокрема у наступному курсі його учасники зможуть дізнатися про те, що треба мати і знати, щоб займатися сільським зеленим туризмом, про законодавчі аспекти його організації та багато інших нюансів започаткування та ведення діяльності у цій сфері. Також потренуватись у майстер-класах по свічникарству, вишивці, швейній справі, малярству, лозоплетінню, навчитись помістити інформацію про себе в Інтернеті та багато інших цікавинок.

Фінансова підтримка заходу здійснюється Представництвом «Німецького об’єднання народних університетів DVV-international в Україні.

Оксана ФРАНКІВ.

Народний часопис "Новий Час"
Категорія: НГО "ДЗВІН" | Переглядів: 1169 | Додав: admin | Теги: зелений туризм жидачівщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Випадкове ФОТО
Архів записів
Block title
   
ВАРТО ЗНАТИ
[
Як знайти людину в Україні? (8)
[
Історико – етнографічна експедиція. (4)
[
Апітуризм – інноваційний напрямок у бджільництві (3)
[
А якщо завтра в Україні війна: поради від співробітника ГРУ. (1)
[
"Для чого нам бібліотека, коли є Інтернет?" Перспектива бібліотек (1)
[
Україна замикає світовий рейтинг благодійності (1)




ДРУЖНІ САЙТИ

сайт Бистрого
 
 
kvitneve.ucoz.org